Hüseyin Kök, Nevşehir Valiliği görevine resmen başladı. Göreve başlamasının ardından açıklamalarda bulunan Kök, “insanı merkeze alan, adaletli ve şeffaf yönetim” anlayışıyla çalışacaklarını belirterek, Nevşehir için gece gündüz görev yapacaklarının mesajını verdi.

29 Nisan 2026 tarihli ve 2026/123 sayılı Atama Kararnamesi ile Nevşehir Valiliği görevine atanan Kök için Valilik binası önünde karşılama programı düzenlendi. Protokol üyelerinin katıldığı törende çiçeklerle karşılanan Kök, katılımcılarla tek tek selamlaştı. Ardından Valilik fuaye alanına geçen Kök, burada şeref defterini imzaladı.

Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Kök, Nevşehir gibi köklü bir şehirde görev yapmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade etti.

“Bu görevi büyük bir sorumlulukla devralıyorum” diyen Kök, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Allah’ın izniyle Anadolu’nun kalbinde yer alan, medeniyetlerin izini taşıyan bu müstesna şehre hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışacağız. Kapadokya’nın eşsiz coğrafyasında sadece bir idareci olarak değil, bu şehrin bir evladı gibi hareket edeceğiz. Her vatandaşımızın derdiyle dertlenen, sevincine ortak olan bir anlayışla Nevşehir’imizi daha ileriye taşımak için gayret göstereceğiz.”

“Yine Yeniden Ürgüp Değil, Yine Aynı Ürgüp”
“Yine Yeniden Ürgüp Değil, Yine Aynı Ürgüp”
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’ne teşekkür eden Kök, görevi devraldığı eski Nevşehir Valisi Ali Fidan’a da hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek yeni görevinde başarı dileğinde bulundu.

📩 İletişim: [[email protected]]