Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bulunan Kasaplar Çarşısı’ndaki masa ve sandalyeler ile gelişigüzel asılan renkli bezler, vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Ürgüp’ün bilinen iş merkezlerinden Kasaplar Çarşısı’nda bazı kahvehane ve esnafların ortak kullanım alanlarına masa ve sandalye koyması nedeniyle vatandaşların geçiş güzergâhının daraldığı, özellikle kadınların çarşıda yürümekte güçlük çektiği ifade ediliyor.
Ürgüp’e Yakışmayan Görüntüler: Kasaplar Çarşısı’ndaki Renkli Bezler Tepki Çekiyor.
Çarşıdaki görüntüye tepki gösteren vatandaşlar, geçiş alanlarının masa ve sandalyelerle daraltılmasının yanı sıra çarşının üst kısmına gelişigüzel asılan farklı renklerdeki bezlerin de ilçenin doğal ve tarihi güzelliğine zarar verdiğini dile getiriyor.
Esnaf ve vatandaşlar, ortaya çıkan bu görüntü karşısında Ürgüp Belediyesi zabıta ekiplerinin neden müdahalede bulunmadığını sorguluyor. Çarşının estetik görünümünün korunması ve vatandaşların rahatça yürüyebilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, yetkililerin konuya duyarsız kalmamasını istiyor.
Vatandaşlar, Kasaplar Çarşısı’ndaki düzensizliğin giderilmesi, ortak kullanım alanlarının amacına uygun hâle getirilmesi ve çarşının görüntü kirliliğinden arındırılması için Ürgüp Belediye Başkanlığını ve Ürgüp Kaymakamlığını göreve davet ediyor.
Vatandaşların ortak beklentisi ise Ürgüp’ün tarihi ve doğal güzelliğine yakışan, düzenli, temiz ve herkesin rahatça kullanabildiği bir çarşı ortamının oluşturulması.
📩 İletişim: [[email protected]]




