İstanbul, 13 Eylül 2025 — Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastalığıyla mücadele eden 8 yaşındaki Ali Doğan’ın tedavisi için kritik süreç başladı. İstanbul Valiliği’nin onayıyla başlatılan yardım kampanyası, Ali’nin Dubai’de alacağı gen terapisi için gerekli yaklaşık 3 milyon dolarlık maliyetin karşılanmasını hedefliyor.

Valilik Onayladı

“Ali İçin Zamanla Yarış Başladı: Valilik Onaylı Bağış Kampanyası”

İstanbul Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu kapsamında 22 Ağustos 2025’te resmi izin verdi. Böylece GSM operatörleri, bankalar ve e-Devlet aracılığıyla bağış yapılması mümkün hale geldi.

Tedavide Tek Umut

Whatsapp Image 2025 09 13 At 11.20.57 Copy-1

Nevşehir'li “8 Yaşındaki Ali İçin Türkiye Seferber: DMD Tedavisine Umut Dubai’de”Whatsapp Image 2025 09 13 At 11.20.58 CopyWhatsapp Image 2025 09 13 At 11.20.57 (1) Copy

Ali, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanan ilk DMD gen terapisi ELEVIDYS için Dubai’deki Fakeeh University Hospital’a gidecek. Tek seferlik uygulanan bu tedavi, kas erimesine yol açan gen mutasyonunu hedefleyerek kas fonksiyonlarını korumayı amaçlıyor. Türkiye’de henüz bu tedaviye erişim bulunmadığından aile için tek seçenek yurt dışı oldu.

Hastalık Zamanla Yarışıyor

“Kas Hastalığıyla Mücadele Eden 8 Yaşındaki Ali’ye Umut Ol”

1 Nisan 2017 doğumlu Ali, DMD teşhisiyle erken yaşta tanıştı. Kas erimesine yol açan bu hastalık, çocukları kısa sürede yürüme yetisinden mahrum bırakıyor ve yaşam süresini kısaltıyor. Uzmanlar, erken müdahalenin hayati önem taşıdığını vurguluyor.

Türkiye’ye Dayanışma Çağrısı

Vatandaş şokta! Zam kapıda mı?
Vatandaş şokta! Zam kapıda mı?
İçeriği Görüntüle

Ali’nin annesi Gülsüm Doğan, “Oğlumun geleceği için bu tek şansımız” diyerek destek çağrısı yaptı. Aile, tedavinin maliyetini karşılamak için hayırseverlerin el uzatmasını bekliyor.

Bağışlar e-Devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/siviltoplum adresinden yapılabiliyor. Kampanya doğrulama kodu: 7B0D2-VjWj-SapR-KVLj-YgF2ZE

İletişim: İstanbul Valiliği — Tel: (212) 455 15 00 — E-posta: [email protected]

Bir bağış, bir adım; bir adım, bir hayat. Türkiye, Ali’nin yürüyüşüne umut olmak için birleşiyor.

İstersen ben bu haberi ayrıca farklı mecralar için versiyonlara (ör. sosyal medya, gazete haberi, TV bülteni spotu) da uyarlayabilirim. Bunu ister misin?

E-posta: [[email protected]]