Nevşehir’in Ürgüp ilçesi, Pazartesi günü büyük bir satranç şölenine ev sahipliği yapacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Satranç Federasyonu, Ürgüp Belediyesi ve Türkiye Sigorta Birliği’nin destekleriyle düzenlenen organizasyon, dünya çapında sporcuları bir araya getirecek.
Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Dünyanın farklı ülkelerinden sporcuların katılacağı turnuvada, 45 uluslararası unvana sahip satranç ustası mücadele edecek. Toplamda 18 ülke ve 59 şehirden gelen 800’ün üzerinde sporcu, Kapadokya’nın eşsiz atmosferinde hamlelerini yapacak.”
Etkinlik, yalnızca sporcular için değil, izleyiciler için de unutulmaz bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Tarihi ve turistik zenginliğiyle dikkat çeken Ürgüp’te gerçekleştirilecek organizasyonun, bölgenin tanıtımına da önemli katkı sağlaması bekleniyor.
Türkiye’nin satranç alanındaki uluslararası saygınlığını artıracağı öngörülen turnuva, rekor katılımla barış, dostluk ve kardeşlik mesajları eşliğinde satranç severlere heyecan dolu bir hafta yaşatacak.
E-posta: [[email protected]]