Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla kaçakçılık suçlarına yönelik mücadelesini aralıksız sürdürüyor.

Nevşehir’de Kaçak Silah Operasyonu: Tabanca, Tüfek ve Mermiler Ele Geçti

JASAT, KOM Şube Müdürlüğü ve Kozaklı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda, Kozaklı ilçesinde bazı şahısların bireysel olarak silahlandıkları, düğün, eğlence ve asker uğurlama törenlerinde havaya ateş açtıkları ve sosyal medya hesaplarında silahı özendirici paylaşımlar yaptıkları tespit edildi.

Düğünlerde Havaya Ateş Edenlere Operasyon: 3 Şüpheliye Baskın

Bu kapsamda, adli makamlardan alınan arama kararı doğrultusunda 3 Nisan 2026 tarihinde Kozaklı ilçe merkezinde 3 şüpheliye ait adreslerde arama gerçekleştirildi.

Yapılan aramalarda:

1 adet ruhsatsız tabanca

2 adet tabanca şarjörü

2 adet ruhsatsız av tüfeği

Jandarma nitelikli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Jandarma nitelikli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
İçeriği Görüntüle

1 adet havalı tüfek

34 adet 9 mm tabanca fişeği

6 adet 7.62 mm makineli tüfek fişeği

10 adet av tüfeği fişeği

1 adet pala

1 adet kılıç

Ele geçirilerek el konuldu.

Cumhuriyet savcısının talimatıyla soruşturma başlatılırken, şüpheli şahıslar ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı, kamu düzeninin sağlanması ve vatandaşların güvenliğinin temini amacıyla çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğini bildirdi.

* 📩 İletişim: [[email protected]]