Nevşehir’de beyin kanaması nedeniyle 9 gündür tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Şener T.’nin organları, ailesinin örnek kararıyla bağışlandı. Bağışlanan organ ve dokular, Ankara ve İstanbul’da nakil bekleyen hastalara umut olacak.

Nevşehir’de yaşanan acı olay, organ bağışının hayat kurtaran önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Beyin kanaması nedeniyle Nevşehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Şener T.’nin 9 gün süren yaşam mücadelesinin ardından beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi ise yaşadıkları büyük acıya rağmen organ bağışı kararı alarak başka hastalara yaşam umudu oldu.

9 Günlük Yaşam Mücadelesini Kaybetti.

Rahatsızlanmasının ardından Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvuran Şener T., burada yapılan ilk müdahalenin ardından 3. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alındı. Dokuz gün boyunca sürdürülen tedavilere rağmen hastanın beyin ölümü gerçekleşti.

Ailesinden Örnek Organ Bağışı Kararı.

Beyin ölümünün kesinleşmesinin ardından Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın, Şener T.’nin ailesiyle görüştü. Aile, yaşadıkları zor günlere rağmen organ bağışı teklifini kabul ederek nakil bekleyen hastalara umut olmayı seçti.

Ailenin bu duyarlı kararıyla birlikte organ ve dokuların uygun hastalara ulaştırılması için çalışma başlatıldı.

Organ ve Dokular Ankara ve İstanbul’a Gönderildi.

Ankara ve İstanbul’dan gelen uzman transplantasyon ekipleri, Nevşehir Devlet Hastanesi’nin cerrahi personeliyle birlikte operasyonu gerçekleştirdi.

Alınan organ ve dokular, Ankara Etlik Şehir Hastanesi, Gazi Üniversitesi Hastanesi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İstanbul Doku Bankası’na sevk edildi. Kornea dokuları ise Ankara Kornea Bankası’na gönderildi.

Gerçekleştirilen organ bağışı sayesinde, nakil bekleyen hastalar için yeni bir umut doğdu.

Başhekim Koçak’tan Teşekkür Mesajı

Prostat kanserine dikkat
Prostat kanserine dikkat
İçeriği Görüntüle

Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hüseyin Koçak, süreçte görev alan sağlık çalışanlarına ve organ bağışını kabul eden aileye teşekkür etti.

Koçak açıklamasında, operasyonu başarıyla yürüten transplantasyon ekiplerine, Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın’a ve hastane personeline teşekkürlerini iletti. En büyük teşekkürü ise yaşadıkları acıya rağmen başka hayatlara umut olan Şener T.’nin ailesine sundu.

Başhekim Koçak, merhum Şener T.’ye Allah’tan rahmet dileyerek ailesine sabır ve başsağlığı temennisinde bulundu.

Şener T.’nin ailesinin aldığı organ bağışı kararı, yaşanan büyük acının içinde başka insanlara yaşam umudu taşıyan anlamlı bir örnek olarak hafızalarda yer aldı.

Kaynak Haber ve Fotoğraf Oruç Bilen

* 📩 İletişim: [[email protected]]