Spot: Nevşehir’in Avanos ilçesinde yaşanan elektrikli bisiklet ve motosiklet dolandırıcılığına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda yakalanan 12 şüpheliden 9’u tutuklanırken, 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
10 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde, Avanos ilçesinde ikamet eden N.Ç. isimli şahsın dolandırıldığı bilgisi üzerine geniş çaplı çalışma başlatıldı. Yapılan araştırma, soruşturma ve istihbari çalışmaların yanı sıra MASAK hesap hareketlerinin incelenmesi ve CMK’nin 135 ve devamı maddeleri kapsamında gerçekleştirilen iletişimin tespiti, kayda alınması ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi sonucunda, elektrikli bisiklet ve motosiklet dolandırıcılığı yaptıkları belirlenen şüpheliler tespit edildi.
Şüphelilerin Edirne, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Mersin, Hatay, Gaziantep, Adana ve Karaman olmak üzere 10 ilde ikamet ettikleri belirlendi. Bunun üzerine 20 Ekim 2026 tarihinde, 13 şüphelinin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.
9 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Jandarma ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 12 şüpheli yakalandı. Adli işlemleri 23 Ekim 2026 tarihinde tamamlanan şüphelilerden H.G., Ö.Ö., Y.T., İ.G., A.B., H.T., M.K., M.A.Ö. ve H.Ö., Avanos Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen işlemlerin ardından tutuklandı.
Şüphelilerden S.D., C.P.Ö. ve K.B.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
1 ŞÜPHELİ ARANIYOR
Operasyon kapsamında ikametinde bulunamayan S.Ö. isimli şüpheli hakkında adli makamlarca yakalama kararı çıkarıldı.
Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü bildirdi.
📩 İletişim: [[email protected]]






