Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Dağı, sömestri tatilinin ilk gününde yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Hafta sonunun da etkisiyle pistlerde ve tesislerde adeta insan seli oluştu.

Yarıyıl tatilini fırsata çeviren binlerce yerli ve yabancı turist, 3 bin 917 rakımlı Erciyes’te karın keyfini çıkardı. Özellikle Kayseri’nin yanı sıra Nevşehir başta olmak üzere çevre illerden gelen çocuklu aileler, güneşli havayı da değerlendirerek Erciyes’i tercih etti.

Kayak severler pistlerde doyasıya kayak yaparken, bazı vatandaşlar ise kızaklarla eğlenceli anlar yaşadı. Tesislerde oluşan yoğunluk zaman zaman kuyruklara neden olurken, işletmeler artan ziyaretçi sayısına karşı önlemlerini artırdı.

Yetkililer, sömestri tatili boyunca yoğunluğun devam etmesinin beklendiğini belirterek ziyaretçilere erken saatlerde gelmeleri ve kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Erciyes, sunduğu modern tesisleri ve doğal güzelliğiyle tatilcilerin gözde adreslerinden biri olmaya devam ediyor.

Kaynak fotoğraflar Gazeteci Davut Güleç

601801404 25177247501897986 4044798722155872667 NT (76)T (128)T (131)

📩 İletişim: [[email protected]]

Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri Açıklandı: Nevşehir Listede Yer Almadı
Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri Açıklandı: Nevşehir Listede Yer Almadı
İçeriği Görüntüle